lauantai 20. heinäkuuta 2013

Ensimmäiset lomat

Tuossa perjantaina siis päästiin ensimmäistä kertaa lomille. En ole ehtinyt julkaista kuulumisiani tänne, koska ei olla päästy, kun vasta 2 kertaa kunnon iltavapaille ja sekin aika menee yleensä rentoutuessa. 6 tunnin päästä pitäisi lähteä taas takaisin upinniemeen. Menee tämä aika todella nopeasti täällä siviilissäkin, perjantaina tuntui hassulta taas nähdä ihmisiä siviilivaatteissa ja oli jo melkein outoa käydä suihkussa ja saunassa ilman aikamääreitä. 

Tässä 2 viikossa on ehtinyt tapahtua jo paljon tuolla intissä. Koulutus on nopeatempoista ollaan harjoiteltu jo kes:in elikkä kevyenkertasingon käyttöä sekä telamiinan kytkemistä normaalin rynnäkkökiväärin lisäksi.
Torstaina oli myös ensiapukoulutusta joka oli todella mielenkiintoinen opittiin tekemään esim. tuki murtuneelle nivelelle poolopaidasta ja kenttälapiosta kyllä intissä siis saa taitoja joita voi hyödyntää vielä kaukana tulevaisuudessakin. Minut sijoitettiin siis 3 komppaniaan joka on niinsanottu Turkukomppania joten todennäköisesti lähden peruskoulutuskauden jälkeen playa del Pansioon. Aluksi oli vähän haikea mieli, koska kaverini Kalle sijoitettiin 4 komppaniaan ja hän jää upinniemeen, mutta tupakaverit ovat todella mukavia ja jo tässä 2 viikossa meille on syntynyt hyvä yhteishenki ja Turku on ainakin kesäisin todella kaunis kaupunki joten odotan innolla. 

Itse omastamielestäni olen sopeutunut hyvin inttielämään ja se tuntuu mielestäni paljon helpommalta, kuin siviilielämä. Ei tarvitse miettiä niin paljon kaikkea turhaa eikä tule tekemisen puutettakaan. Nyt olen ollut jo 1kk juomatta alkoholiakin, yhtenä tavoitteenani olisikin taas päästä hyvään kuntoon intin aikana. 

Ensi viikolla meillä on luvassa raskas viikko jolloin ohjelmassa on heti huomenna ensimmäiset kovapanos ammunnat. 2 marssia joista toinen täysvarustuksessa ja tetsaamista eli niinsanotusti laitetaan "pippelit turpeeseen" joten ensi viikolla varmaan uni tulee heti, kun saa päänsä tyynyyn ja postauksia en varmaan ehdi tekemään, mutta yritän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti